تاریخ : جمعه, ۱۰ مهر , ۱۴۰۵ Friday, 2 October , 2026

اخبار ویژه

توسعه و تقویت ظرفیت های بندری گیلان عکس دبیر از دایی گزارش فصلی اقتصاد ایران زمستان ١٣٩٨ جابجایی بیش از ۱۴ میلیون تن کالا از مازندران آغاز برداشت گندم در گلوگاه توضیحات معاون امنیتی تهران درباره حمله به ساختمان باشگاه پرسپولیس ماجرای واقعی وثیقه وزیر بهداشت برای آزادی برادر رئیس جمهور جاماندگان یارانه امروز و فردا بدون محدودیت ثبت نام کنند روزهای خوش تجارت در مازندران با صادرات ۲۷۰ میلیون دلاری کالا کشف ۱۲۰ قطعه تجهیزات تولید ارز دیجیتال در تنکابن ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال وام مکانیزاسیون کشاورزی در گلستان پرداخت شد سرنوشت ارزهای ۴۲۰۰ تومانی موادی از لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور تصویب شد ورزش در سلامت جسمی و روانی دانش آموزان موثر است رفتار عجیب مرد تهرانی چند نفر از دولتی ها بالای ۴ میلیون تومان حقوق می گیرند؟ مراسم ختم پدر شهید شفیعی خورشیدی برگزار می شود احیای ۶۴ واحد تولیدی صنعتی در مازندران دانش آموز گیلانی در مسابقه سازمان جهانی بهداشت حائز رتبه شد قیمت سکه به ۲۱ میلیون تومان رسید طرح اصلاح قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان اعلام وصول شد پیش‌بینی افزایش ۶۰ درصدی بودجه مازندران برای سال ۱۴۰۰ رئیس پژوهشکده پولی و بانکی منصوب شد

کد شما در این بخش
♥0

تولید ۷۲۰ تن چای خشک

  • کد خبر : 89663
  • 19 فروردین 1404 - 22:02
تولید ۷۲۰ تن چای خشک

رئیس اداره چای تنکابن از تولید ۷۲۰ تن چای خشک در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: با وجود کاهش نسبی محصول نسبت به سال گذشته، تولید در دهه اخیر ثبات داشته است.

به گزارش اقتصاد گستر شمال،کیومرث نعیمائی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳ حدود سه هزار و ۲۰۰ تن برگ سبز چای خریداری شده که منجر به تولید ۷۲۰ تن چای خشک در ۶ کارخانه فعال منطقه تنکابن و عباس‌آباد شده است.

وی با اشاره به روند تولید در دهه اخیر افزود: در طول ۱۰ سال گذشته، تولید برگ سبز بین سه هزار و ۱۰۰ تا سه هزار و ۳۰۰ تن در نوسان بوده است. تنها در سال ۱۴۰۲ به دلیل شرایط مساعد جوی، افزایش محصول داشتیم. امسال کاهش نسبی داشتیم، اما این در مقایسه با سال استثنایی گذشته است.

نعیمایی به برنامه‌های احیای باغ‌های چای اشاره کرد و گفت: با وجود برخی تغییر کاربری‌ها، پروژه‌های گسترده‌ای برای احیای باغات داریم. بنابراین اگرچه تغییر کاربری‌هایی هم در سطح منطقه رخ داده اما به همان نسبت احیای باغ هم انجام شده است. به عنوان مثال باغ ۲۲ هکتاری بنیاد که ۱۸ هکتار آن احیا شده است. ضمن اینکه ما از طریق صندوق مهر سالانه حدود ۲ میلیارد تومان تسهیلات ۴ درصدی با بازپرداخت ۳ ساله برای خرید تجهیزات و احیای باغات پرداخت می‌کنیم تا کشاورزان به احیا و بهره‌برداری از چای ترغیب شوند.

او با توضیح اینکه ۹۰ درصد چای تولیدی کارخانه‌های منطقه به فروش رفته است، پیرامون اقبال کم مردم به خرید این محصول داخلی به دلیل قیمت آن گفت: قیمت چای ایرانی حدود ۳۰۰ هزار تومان است که در مقایسه با چای وارداتی که حدود ۸۰۰ هزار تومان تمام می‌شود، قیمت مناسبی دارد. این درحالی است که چای ایرانی بدون افزودنی و ارگانیک است. متأسفانه قیمت صادراتی چای ایرانی ۱.۵ دلار در مقابل چای وارداتی ۵.۵ دلار است.

وی از رویکرد مدیریتی جدید سازمان چای برای کاهش واردات چای خبر داد و افزود: برای حمایت از تولید داخل سال ۱۴۰۳ تنها ۴۰ هزار تن چای وارد کشور شد. همچنین ما با همکاری پژوهشکده چای، برنامه‌ای برای تکثیر و توزیع نهال‌های یارانه‌دار در سطح شهرستان‌ها داریم، اما متأسفانه با استقبال کمی از سوی کشاورزان مواجه شده‌ایم.
نعیمایی خاطرنشان کرد: فرهنگ مصرف چای ایرانی در حال بهبود است و با ممنوعیت تبلیغ چای خارجی در رسانه‌ها، امیدارم که شاهد رشد تقاضا برای محصولات باکیفیت و ارگانیک داخلی باشیم.

به گزارش ایرنا، حدود یک‌هزار هکتار از سطح زیر کشت چای تنکابن و عباس‌آباد مربوط به منطقه کلارآباد است که نزدیک به یک‌هزار و ۲۰۰ بهره‌بردار در این باغ‌ها چای کشت و برداشت می‌کنند. به گزارش ایرنا، فعالان حوزه اقتصاد کشاورزی معتقدند واردات چای، بی‌علاقگی نسل جدید به تولید، معرفی نشدن چای ایرانی و ارزش اقتصادی بالای زمین در غرب مازندران سبب کاهش تولید این محصول شده و چنانچه برنامه‌ریزی دقیقی برای این محصول راهبردی شمال کشور انجام نشود؛ سربرآوردن ساختمان‌های سنگی و ویلایی از باغ‌های چای دور از انتظار نیست.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=89663
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.