تاریخ : یکشنبه, ۱۵ شهریور , ۱۴۰۵ Sunday, 6 September , 2026

اخبار ویژه

آغاز ثبت نام وام یک میلیون تومانی از امروز قیمت خودرو در بازار امروز ۲۰آبان متلاشی شدن باند سازمان یافته قاچاق آرد در مازندران توزیع ۱۰۰۰ بسته معیشتی در نخستین روز دهه وقف مازندران درآمد گمرک فریدونکنار از ۶۱۰ میلیارد ریال گذشت کمبود زمین صنعتی مانع سرمایه گذاری در مازندران پایگاه پژوهش‌های منطقه‌ای شمال، مصوبه‌ای که ۱۶ سال اجرایی نشد اقتصاد و گره بنزین بیش از ۴۵ هزار مازندرانی برای سفر اربعین نام‌نویسی کردند هدررفت ۱۵ درصدی آب آشامیدنی در مازندران سطح زیر کشت گندم به بالای ۵ میلیون هکتار رسید نرخ بیش از ۴۵درصدی تورم مرداد ماه امسال «قاسمی ایمنی» سرپرست بانک مسکن شد آغاز طرح ویژه نظارتی ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۵ در بابلسر راه اندازی ۱۰ سایت تلفن همراه در رامسر حضور فساد برانگیز آمریکا در منطقه باید تمام شود پرداخت تسهیلات در بانک‌ها منوط به اخذ گزارش اعتباری شد تصویر یک ریاضیدان وارد اسکناس پوند می شود هشت پرواز ویژه اربعین به فرودگاه‌های مازندران اختصاص یافت ۱۳ دی روز جهانی مقاومت شد مهلت ثبت‌نام وپرداخت تسهیلات کسب‌وکارهای به شدت آسیب دیده ازکرونا سقف دخل و خرج دولت در سال ۹۸ تعیین شد جزییات سربریدن یک پسر و دختر

کد شما در این بخش
0

نان هم آب رفت

  • کد خبر : 20135
  • 14 اسفند 1397 - 4:25
نان هم آب رفت

برخی نانوایی‌ها برای کسب سود بیشتر به کاهش وزن چانه نان روی آورده‌اند.

به گزارش اقتصاد شمال،بررسی‌های میدانی حکایت از آن دارد در شرایط فعلی که قیمت انواع مواد خوراکی و مصرفی افزایش یافته است برخی نانوایی‌ها برای کسب سود بیشتر به کاهش وزن چانه نان روی آورده‌اند.
اواسط سال گذشته بود که ستاد تنظیم بازار به این نتیجه رسید که باید با توجه به تغییر هزینه‌ها، قیمت نان را ۱۵ درصد افزایش داد و قرار بر آن شد تا از ابتدای آذر ۱۳۹۶ نان ۱۵ درصد گران‌تر عرضه شود. این مصوبه که در سومین روز آذر سال گذشته اجرایی شد آنچنان عمری نکرد و به دلیل انتقادات وارده بر آن، قیمت‌ها به شرایط گذشته بازگشت و این قیمت‌ها تا به امروز همچنان از سوی مقامات رسمی اعتبار دارد.
طبق آخرین قیمتهای رسمی هر نان سنگک به صورت ساده به قیمت ۸۰۰ تومان، نان بربری ۶۵۰ تومان، تافتون ۴۰۰ تومان و نان لواش ۲۱۰ تومان باید به فروش برسد. این قیمت‌ها در حالی همچنان بر بازار حاکم است که قیمت انواع محصولات خوراکی در بازار افزایش یافته و از سوی دیگر قدرت خرید مردم کاهش داشته است. این در حالی است که بیشتر نانوایی‌ها در خمیر نان و در لحظه پخت، مواد اضافه‌ای همچون سبوس و کنجد اضافه می‌کنند و به این بهانه قیمت‌ها را نسبت به نرخ‌های رسمی افزایش می‌دهند.
علاوه بر این اما برخی واحدهای نانوایی در چند روز اخیر بدون تغییر قیمت، وزن چانه نان را کاهش داده‌اند که این موضوع بیشتر در واحدهای نانوایی بربری و سنگک دیده می‌شود. لازم به ذکر است که برخی از واحدهای نانوایی لواش و تافتون نیز برای آنکه پخت نان قیمت مصوب دولتی را پوشش دهد، کیفیت آرد و افزودنی‌های خود را کاهش داده‌اند که این موضوع منجر به نازک شدن و افزایش حجم سوختگی نان شده است.
در کنار نانوایی‌هایی که آرد دولتی دریافت می‌کنند و به کم فروشی روی آورده‌اند واحدهای نانوایی آزادپز اما به سمت کاهش وزن چانه نرفته‌اند و برای آنکه درآمد بیشتری از پخت نان داشته باشند، افزایش وزن چانه و استفاده از افزودنی‌های خوراکی همچون سبوس و کنجد را در دستور کار خود قرار داده‌اند. به طور مثال هر نان ساده در برخی از واحدهای سنگکی آزادپز ۱۲۰۰ تومان، نان سنگک یک رو خاش خاش ۱۵۰۰ تومان، نان سنگک سبوس‌دار ۲,۰۰۰ تومان و سنگک دو رو خاش خاش ۲,۵۰۰ تومان عرضه می‌شود.
در این رابطه فرد میانسالی که برای تهیه نان تافتون مراجعه کرده بود به خبرنگار ایسنا گفت: به دلیل آنکه نان سنگک از کیفیت بهتری برخوردار است عموماً این نان را خریداری می‌کنند اما در چند روز اخیر به دلیل آنکه سایز نان‌های سنگک کوچک شده است بالاجبار به خرید نان تافتون روی آورده‌اند.
به نظر می‌رسد در شرایط فعلی که قیمت انواع محصولات مصرفی در کشور افزایش یافته و قدرت خرید مردم کاهش داشته است سازمان‌های نظارتی برای آنکه از سودجویی‌ها جلوگیری کنند باید در روزهای پایانی سال نظارت و بازرسی بیشتری بر بازارهای مختلف همچون پخت نان و نانوایی‌ها داشته باشند.
ایسنا
لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=20135
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.