تاریخ : پنجشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۵ Thursday, 10 September , 2026

اخبار ویژه

در باز سرمایه گذاری کشف ثروت هنگفت یک ساواکی بعد از 60 سال سرپرست جدید فرمانداری‌های انزلی و رودسر منصوب شدند ۷۶۰۰ روستا بدون آسفالت/ کمبود قیر گره اصلی تنفس مصنوعی به بخش تولید بانکداری دیجیتال تنها راه صنعت بانکداری برای خروج از شرایط فعلی عواقب زیان بار اقتصادی با قیمت گذاری دستوری آغاز کشت کلزا در شرق مازندران پرداخت ۲۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید هسته معاملات بورس دچار اختلال شده است؟ پرداخت تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی به مددجویان بیمار حدود ۲ هزار متقاضی مسکن محرومان استان گیلان در آستانه دریافت تسهیلات رونق بخشی به روند سرمایه‌گذاری در مازندران نیازمند فعال سازی پنجره واحد میزان تولید محصولات باغی در سال ۹۸ یارانه‌خوران! مرغ نوروزی بیمارستانی که امکانات ندارد چرا مرکز آمار حداقل سن نیروی کار را ۵ سال افزایش داد؟ + جدول حدود یک و نیم میلیون تن شالی برنج در مازندران تولید شد ۱۰ مقصد عمده واردات و صادرات کشور در چهار ماهه ۹۹ برگزاری آیین اختتامیه همایش « مازندران‌شناسی و الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت» پوست خربزه زیرپای سرمربی نساجی حمال که خجالت ندارد

کد شما در این بخش
1

افزایش قیمت عسل شغل زنبورداری را در مازندران رونق داد

  • کد خبر : 59696
  • 04 اسفند 1400 - 15:33
افزایش قیمت عسل شغل زنبورداری را در مازندران رونق داد

کارشناس مسوول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت که افزایش قیمت عسل طی یک سال گذشته سبب صرفه اقتصادی زنبورداری در استان شده و به همین دلیل بیش از یکهزار بهره‌بردار جدید وارد عرصه پرورش زنبور و تولید عسل شده‌اند.

سیدوحید دانشیار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در نوشهر افزود که با بالا رفتن حدود ۳۰ درصدی قیمت عسل در سال جاری ، آمار زنبورداران مازندران از هفت هزار و ۱۸۲ نفر در سال گذشته به هشت هزار و ۲۹ نفر در سال جاری افزایش یافته است.

وی نتیجه افزایش اقبال به زنبورداری در استان را افزایش ۱۰ درصدی برداشت عسل نسبت به سال گذشته برشمرد و گفت که امسال زنبورداران استان ۶ هزار و ۷۰ تن عسل از ۷۴۴ هزار و ۸۳۵ کندوی مدرن زنبورستان هایشان برداشت کردند.

زنبورداران بومی مازندران سال گذشته پنج هزار و ۵۰۰ تن عسل تولید کرده بودند.

این کارشناس جهاد کشاورزی مازندران قیمت میانگین هر کیلوگرم عسل را ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرد و اظهار داشت: زنبورداران استان امسال حدود یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان عسل تولید و روانه بازار کردند.

وی مازندران را جزو پنج استان برتر کشور در تولید عسل معرفی کرد و افزود : امسال ۴۰ درصد تولید عسل استان از باغات مرکبات، ۴۰ درصد از مراتع ییلاقی و ۲۰ درصد دیگر نیز از جنگل به دست آمد.

دانشیار لازمه رونق بیش از پیش زنبورداری در استان را حفظ برنامه‌های آموزشی و ترویجی ، به‌روز کردن فناوری‌های فرآوری و بسته‌بندی و ترغیب فعالان این بخش به تولید فرآورده‌های صنعتی عسل برشمرد و گفت : تولید سایر فرآورده‌های جانبی متعدد از جمله موم، بره موم، گرده گل، ژل رویال و زهر زنبور که به همراه عسل درآمد زایی بیشتری برای زنبورداران دارد که با توجه به سرمایه اولیه کمتر در مقایسه با سایر طرح‌ها و ریسک پایینی برای اشتغال جوانان ایجاد اشتتغال پایدار ، رونق تولید و اقتصاد داخلی را به همراه دارد.

وی افزود : زنبورداران استان امسال ۴۹۷ کیلوگرم ژل رویال با قیمت تخمینی هر کیلوگرم حدود ۱۵ میلیون تومان، حدود ۶۹ تن گرده گل به ارزش تقریبی هر کیلوگرم حدود ۲۵۰ هزار تومان، ۱۳ تن موم به ارزش تخمینی هرکیلوگرم ۱۰۰ هزار تومان، ۲۲ تن بره موم به ارزش تقریبی هرکیلوگرم ۸۰۰ هزار تومان تولید کردند.

دانشیار همچنین از تلفات حدود ۱۰ درصدی زنبورداران استان بر اثر بیماری ناشناخته و بیماری «نوزما» در سال جاری اشاره کرد و تلفات زنبور داران، داروهای کمیاب و گران، استفاده بد از سموم در زمان های نامناسب و بحث تسهیلات را از مهم ترین مشکلات پیش روی صنعت زنبورداری استان عنوان کرد.

نوزما بیماری واگیر و شایع زنبور عسل بالغ است که عمدتا در مناطق مرطوب و مناطقی با زمستان‌های سرد و طولانی شیوع می یابد. علتش هم این است که زنبورهای عسل در شرایط سرد و مرطوب مجبورند مدت زیادی را در کندو بگذرانند و نمی‌توانند از کندو خارج شوند.

بر اساس آمارهای رسمی، مازندران ۱۰ درصد از عسل تولیدی کشور را در اختیار دارد و بیش از ۵۰ درصد از عسل تولیدی مازندران به سایر استان ها و خارج از کشور صادر می شود.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=59696
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.