تاریخ : سه‌شنبه, ۵ آبان , ۱۴۰۵ Tuesday, 27 October , 2026

اخبار ویژه

سهم مازندران از دولت دوازدهم استاندار نظامی و بازنشسته بود تهران پیشتاز دریافت تسهیلات خرید مسکن شاخص قیمت کالاهای صادراتی افزایش یافت احتمال فوران آتشفشان دماوند وجود ندارد/ مردم نگران نباشند بیش از سی میلیون نفر، فیلتر تلگرام را دور می‌زنند شریعتمداری دستور حذف مدیران دوشغله‌ از وزارت کار را صادر کرد رهبری: همدیگر را متهم به همراهی با دشمن نکنید مجوز‌های صنفی چگونه در درگاه ملی مجوزها اعطا می‌شود؟ ثبت ۵.۳ میلیارد تراکنش توسط خودپردازهای شبکه بانکی در سال گذشته استاندار مازندران: به دنبال احداث کمپ‌های بزرگ ورزشی و گردشگری حرفه‌ای در استان هستیم حواشی پرونده اتهام اخلاقی نماینده مجلس حوصله ایران سر رفته است بانک‌ها سومین صنعت با ارزش بازار سهام شدند کلاهبرداری ۷۵ میلیارد ریالی با فروش مال غیر فهرست جدید قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در خشش نیروگاه نکا در نمایشگاه سرآمدان فناوری و صنعت کشور احمدی نژاد در کلیسا صادرات ۳۲ میلیون دلاری شرکت‌های تعاونی گیلان وزیر اقتصاد وارد مازندران شد قیمت خودرو در بازار مازندران متعادل‌تر شدن قیمت مرکبات با افزایش تولید آیا صادق هدایت واقعا همجنس باز بود؟ پیچیدن نسخه انحرافی برای نرخ سود

کد شما در این بخش
♥0

خطر فرونشست زمین در شرق مازندران

  • کد خبر : 88979
  • 10 آذر 1403 - 23:51
خطر فرونشست زمین در شرق مازندران

برداشت بی رویه سفره های آب زیر زمینی و احداث چاههای غیرمجاز سبب شده که قسمت شرقی مازندران در خطر جدی فرونشست زمین قرار گیرد.

به گزارش اقتصاد گستر شمال، باقر حسینی راد: این روزها خطر فرونشست زمین و خشکسالی موضوع داغ مازندران است .شاید مازندرانی ها تصور می کردند این خطر تنها برای استانهای خشک و کویری است اما اکنون این خطر بیخ گوش مازندرانی هاست.

به گفته علی بیت اللهی زمین شناس این خطر جدی دشتهای شرق مازندران را تهدید می کند .فرونشست نه تنها باعث از بین رفتن منابع طبیعی می شود بلکه اثرات ویران گری نیز بر اقتصاد  خواهد داشت.

علی بیت‌الهی، زمین‌شناس ایرانی و صاحب‌نظر مخاطرات زمین، ضمن هشدار نسبت به «تبعات برداشت نامتعارف آب از چاه‌ها و سفره‌های زیرزمینی در استان مازندران» طی سال‌های اخیر، از فرونشست زمین به میزان قابل توجه در شرق این استان خبر داد.

وی در آسیب‌شناسی جدید از وضعیت خطرناک فرونشست زمین،گفت:: «فرهاد خلردی، مدیر وقت مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران در ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ اعلام کرده که در پایان تیرماه سال ۱۴۰۳ سطح آب‌های زیرزمینی مازندران نسبت به پایان تیر ۳۰ سال پیش، ۹۴ سانتیمتر پایین‌تر رفته است. از نظر حجم آبخوان نیز کاهش ۱۶۶ میلیون متر مکعبی نسبت به دوره درازمدت رخ داده است.»

به گفته این زمین‌شناس، پیش‌تر و در سال ۹۸، سیدمهدی میرعمادی، مدیر وقت اداره حفاظت از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران نیز از کاهش تا مرز ۱.۵۷ متری سطح آب‌های زیر زمینی طی ۱۵ تا ۲۰ سال اخیر در شرق استان و ممنوعه اعلام شدن دشت بهشهر _بندرگز خبر داده بود.

این سخنان در شرایطی است که برداشت یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون متر مکعبی آب از چاه‌های استان مازندران در سال ۱۴۰۲ برای آبیاری و برداشت آب از ۷۲۰ حلقه چاه برای تامین آب شرب مردم استان (۸۵ درصد آب مورد نیاز ساکنان استان از طریق منابع آب زیرزمینی تامین می شود)، مصرف ۹۰ درصد آب در حوزه کشاورزی و ۸ درصد برای تامین آب شرب و وجود ۱۴۸ هزار حلقه چاه (چاه های مجوزدار و فاقد مجوز)  از دیگر موارد اعلامی مسوولان آب استان مازندران است.

بر این اساس با توجه به افت سطح آب زیرزمینی بویژه در محدوده های شرقی استان مازندران( بنا به تاکید مسوولان آب استان) و آمارهای اعلامی و با توجه به نوع نهشته های آبرفتی در نوار بین کوهستان(جنوب)-ساحل(شمال) مازندران، وقوع و توسعه پدیده «فرونشست زمین»، به‌عنوان فرجام این پروسه در محدوده های شرقی استان، قابل انتظار است.

بر اساس آخرین پردازش‌‌های انجام شده توسط «سازمان نقشه برداری کشور» در استان مازندران ، مناطقی به وسعت تقریبی ۴۱۰۰ کیلومتر مربع در شرق استان مازندران و در نواحی شهری و اطراف  «گلوگاه، بهشهر، نکا، سورک، ساری، جویبار ،بابلسر، کیاکلا، قائم شهر، بابل، فریدونکنار، محمودآباد و آمل» دچار فرونشست زمین است.

در تصویر، نقشه فرونشست زمین در استان مازندران براساس داده‌های سازمان نقشه‌برداری کشور در سال ۱۴۰۲، آمده است.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=88979
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.