تاریخ : سه‌شنبه, ۵ آبان , ۱۴۰۵ Tuesday, 27 October , 2026

اخبار ویژه

بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی ۴۸ طرح آب و فاضلاب در مازندران استقبال زودهنگام «اکونومیست» از بایدن! نگاهی به جزییات لایحه بودجه اختصاص۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به مسکن پیگیری ۲۳ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح‌های آبرسانی در مازندران چک تضمینی سر و سامان گرفت خرید ۱۱ هزار و ۱۷۷ تن برنج پرمحصول در مازندران اولویت‌های دولت رئیسی برای نظام بانکی تدوین دستورالعمل قضایی و حقوقی رمز ارزها در دستور کار دادستانی سود سهام عدالت شنبه یا یکشنبه هفته آینده واریز می‌شود جزییات تورم ۱۰ گروه هزینه‌ای/ تغییرات ۳۰ روزه مخارج خانوار پیام تبریک رییس کل بانک مرکزی به مناسبت روز خبرنگار قیمت خودرو در بازار آزاد سه شنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۲ تولید افزون بر ۳ هزار تن شیر در لاهیجان کاهش قیمت ارز به زودی/ گرانی خودرو گردن دلار افتاد سفره خانوار ایرانی کوچکتر شد/ روند قیمتی در بازار خودرو ثابت ماند ۷۵۰۰ تن مرغ گرم روزانه در محمودآباد توزیع می شود توضیح دفتر آیت الله مکارم درباره فتوای مربوط به دختران گلستان بر روی ریل سازندگی و پیشرفت کوهی‌که موش هم نزائید! کالا‌های مازندران همچنان در سبد خرید خارجی‌ها از آن جمعه تا این جمعه ماجرای دادگاه رحیم مشایی چه بود؟

کد شما در این بخش
♥2

برنامه توقف بهره برداری از جنگل ها جراحی اقتصادی شمال کشور است

  • کد خبر : 26109
  • 19 تیر 1398 - 16:11
برنامه توقف بهره برداری از جنگل ها جراحی اقتصادی شمال کشور است

معاون فنی، امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه گفت: اجرای برنامه توقف بهره برداری چوبی از جنگل های شمال نوعی جراحی اقتصادی است

به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، حمیدرضا عدل با بیان اینکه اجرای برنامه توقف بهره برداری چوبی از جنگل‌های شمال نوعی جراحی اقتصادی است، اظهار داشت: در نظام جمهوری اسلامی ایران از همان برنامه اول که در سال ۱۳۶۷ تدوین شده و در سال ۱۳۶۸ به اجرا در آمد، برنامه ریزی شده بود که سالی دو میلیون و ۵ هزار متر مکعب از جنگل‌های شمال برداشت شود، در صورتی‌که مساحت کل جنگل‌های تحت پوشش اجرای طرح‌های جنگل داری کمتر از ۵۰۰ هزار هکتار بود، اما در عمل این میزان اهداف محقق نشد.

معاون فنی، امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: در راستای اجرایی‌سازی ایده توقف بهره برداری، در سال ۱۳۹۲ مصوبه دولت تحت‌عنوان «برنامه بهینه‌سازی، پایش و حفظ جنگل‌های کشور» در ۱۰ ماده مطرح شد. در این برنامه قید شد که بهره‌برداری از جنگل‌ها باید ب راساس ظرفیت‌های قابل تحمل اکولوژیکی و اقتصادی در چارچوب مدیریت پایدار جنگل‌ها صورت گیرد.

به گفته عدل، بر اساس این مصوبه بهره برداری از جنگل‌ها مجاز بود و وزارت جهاد کشاورزی باید جنگل‌ها را پایش می‌کرد و دستگاه‌های دیگر از جمله وزارت نفت را نیز مکلف کرد تا برای کاهش فشار روستانشینان حاشیه جنگل، سوخت جایگزین فسیلی (گاز و نفت) را فراهم کند.

وی همچنین تصریح کرد: این مصوبه، بهره‌برداری را تا حدودی محدود کرد و تنها چوب‌های خشکیده، آفت‌زده، شکسته افتاده و در عملیات پرورشی باید جمع‌آوری و برداشت می‌‎شد و نباید از درختان سالم بهره‌برداری صورت می‌گرفت، بر همین اساس ایرادات زیادی از سوی مجامع علمی و اجرایی مطرح شد.

عدل با اشاره به اینکه اجرای طرح تنفس جنگل مجدد از دو سال پیش در دستور کار قرار گرفته است، گفت: برخی واحدها هم اکنون برای تأمین مواد اولیه دارای مشکل هستند که باید در یک برنامه کوتاه و همچنین دراز مدت حل شود.پیشتر هم مقرر شد که برخی مذاکرات در سطح ملی با وزارتخانه‌های وزارت جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت هم برای رفع موانع واردات مواد اولیه و هم گسترش و افزایش سطوح تحت پوشش زراعت چوب با تسهیلات و واگذاری اراضی مستعد برای این طرح بویژه برای صاحبان صنایعی که متضرر شده اند، صورت گیرد تا گام‌های موثرتری برای اجرای طرح توقف بهره برداری چوبی جنگل برداشته شود.

وی با اشاره به اینکه در قانون برنامه ششم، طرح جایگزین نیز برای این موضوع پیش بینی شده است، یادآور شد: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور پیش نویس این طرح را در دست تهیه دارد که نیازمند بررسی همه جانبه است و لذا سازمان برنامه و بودجه کشور هم آماده است این طرح را برای در میان گذاشتن با استان‌ها و متخصصان برای تخصیص امکانات بیشتر در طرح جایگزین از سازمان مذکور خواستار شده است.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=26109
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.