تاریخ : پنجشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۵ Thursday, 10 September , 2026

اخبار ویژه

آدم ربایی برای ازدواج قاتل سردار سلیمانی را بهتر بشناسیم حدود هفت میلیون عدد ماسک ماهانه در گیلان تولید می شود لیست خبرنگاران اعزامی به مسابقات جام‌جهانی را منتشر می‌کنیم احتمال حضور مسافران و افزایش ۱۵ درصدی تعرفه انتخابات ریاست جمهوری در مازندران کشتی حامل سه هزار تن گندم در ساحل مازندران پهلو گرفت صنعت گردشگری در پاییز هم مشتری دارد تمدید موعدهای مقرر در قوانین مالیاتی تا پایان شهریورماه ۹۹ بازار سرمایه و نوسانات بودجه گیلان سال آینده ۲۷ درصد رشد خواهد داشت رسانه و توسعه دانش بنیان قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۹ اسفند نکاتی که هر کوهنورد باید بداند! تشنج بازارها در تب و لرز روابط بین‌الملل قیمت نفت افزایش یافت مرغ گران‌ نخرید دستگیری کلاهبردار ۷۰ میلیاردی املاک شهرستان محمودآباد آسیب‌های حذف بدون دوراندیشی دلار ۴۲۰۰ تومانی آنچه درباره احمدرضا عابدزاده نمی دانیم احمدی نژاد و جهانگیری در یک قاب معمای جنگی غذا قیمت خودرو در بازار آزاد؛ سوم آذر ۱۴۰۰ نوت ۱۰ سامسونگ با ۴ دوربین در پشت

کد شما در این بخش
0

بیش از ۷۰ درصد سدهای مخزنی گیلان آبگیری شد

  • کد خبر : 45304
  • 20 بهمن 1399 - 23:11
بیش از ۷۰ درصد سدهای مخزنی گیلان آبگیری شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان از آبگیری بیش از ۷۰ درصد سد سفید رود و ۹۶ درصد سد شهر بیجار تا زمان حاضر خبر داد.

وحید خرمی عصر دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون ۷۵۶ میلیون متر مکعب آب پشت سد سفید رود ذخیره شده که بر اساس آمار دریافتی؛ ورودی آب به سد سفیدرود در حال حاضر ۹۴ متر مکعب بر ثانیه و خروجی آن ۶ متر مکعب بر ثانیه است.

وی با بیان اینکه این میزان آبگیری معادل ۷۰ درصد ظرفیت سد می باشد،  افزود :این سد به عنوان بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان در حال حاضر آب کشاورزی مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان را تامین می‌کند که روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی دو رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است .

وی همچنین به اهمیت سد شهر بیجار بعنوان دیگر سد بسیار مهم گیلان نیز اشاره و  تصریح کرد: سد شهر بیجار تامین کننده آب آشامیدنی ۷۰ درصد جمعیت گیلان است که تاکنون ۹۶ میلیون متر مکعب آب در مخزن خود ذخیره کرده است.

خرمی با بیان اینکه ورودی و خروجی این سد ۶ متر مکعب بر ثانیه است ، افزود: سد شهر بیجار با ۹۲ درصد آبگیری در وضعیت مطلوبی قرار دارد.

سد مخزنی شهر بیجار (آیت الله بهجت) در ۳۵ کیلومتری شهر رشت و بر روی رودخانه زیلکی با آب بسیار مناسب به لحاظ کیفی واقع شده و از نوع سنگریزه ای با رویه بتنی CFRD بوده و ارتفاع آن از پی ۹۰.۵ متر، طول تاج ۴۳۷ متر و عرض تاج آن ۱۱ متر می باشد حجم کل مخزن، ۱۵۰مترمکعب و حجم آب قابل تنظیم سالانه ۱۶۵ میلیون مترمکعب است.

سد مخزنی شهر بیجار(آیت الله بهجت) نخستین سد پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که در استان گیلان به بهره برداری رسیده و برای تامین آب شرب دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ظرفیت دارد.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=45304
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.