تاریخ : سه‌شنبه, ۱۷ شهریور , ۱۴۰۵ Tuesday, 8 September , 2026

اخبار ویژه

شرکت پوتین در عروسی/ازدواج های خاص 2018 پایان صف‌های «مسافران صوری»/بساط سوداگران ارز مسافرتی جمع می‌شود؟ ٧۵ دستگاه تولید ارز دیجیتال در فریدونکنار کشف شد سه شرکت خصوصی واردکننده ذرت آلوده بودند نرخ بیکاری در مازندران ۲ درصد از میانگین کشوری کمتر شد ۲ رقم جدید کلزا برای کشت آماده معرفی به کشاورزان گلستان است خط کشی ۵۰۰ کیلومتر از جاده‌های ارتباطی مازندران ساعت کار بانک‌ها به ۶ صبح تا ۱۴ تغییر کرد+تصویر ایجاد مناطق آزاد جدید متوقف شد/ تصویب ۱۰۳ منطقه ویژه در مجلس زن دوم کشته شد تامین هزینه ساخت سد هراز از محل تهاتر تمبر ویژه همایش ادیان در مشهد رونمایی شد ضرورت تسریع در اجرای نهضت ملی مسکن/ بحران نقدینگی قطعه‌سازان خودرو فعالیت سایت های قمار در خلاء برخورد قاطع نرخ تورم دی ماه ۳۲.۲ درصد شد غیبت احمدی نژاد و روحانی در اولین جلسه مجمع تشخیص جزئیات صادرات و واردات در مردادماه ۱۴۰۰ تشدید نظارت بر بازار مازندران در آستانه شب یلدا اولین و دقیق ترین علامت کرونا ویروس چیست؟ ابلاغ اجرایی شدن موافقت‌نامه تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا ثروت‌های بادآورده؛ چالش جدید اقتصاد ۴۵۰ هزار تن روغن خوراکی در بنادر کشور وجود دارد اسامی کشور‌های دارای تخفیفات تعرفه‌ای اوراسیا اعلام شد

کد شما در این بخش
0

راه نجات مازندران از چنگال غول زباله

  • کد خبر : 92154
  • 24 شهریور 1404 - 11:02
راه نجات مازندران از چنگال غول زباله

مدیریت پسماند مازندران در نظر دارد برای حل ریشه ای مشکل پسماند که در شهرهای مختلف این خطه از شمال به یک غده چرکین چندین ساله تبدیل شده است، با بهره گیری از فناوری جدید روشی را در پیش گیرد که دفن زباله در این استان به صفر برسد.

به گزارش اقتصاد گستر شمال،فقدان فناوری های نوین و نبود زنجیره مدیریت پسماند در مازندران که از تفکیک زباله از مبداء آغاز و فرایندهای مختلفی را باید طی کند زمینه ای برای بحران های زیست محیطی در شهرهای مختلف این خطه از شمال شد.

در زمان حاضر دفن غیر اصولی زباله ها در قلب جنگلهای هیرکانی و کنار ساحل دریای خزر از غرب تا شرق استان چالش های زیست محیطی فراوانی را برای مازندران به همراه داشت تا جایی که در برخی از مناطق همانند انجیلسی بابل بعد از نزدیک به سه دهه به ناچار اهالی منطقه به مراجع قضایی پناه برده و با حکم قطعی دادگاه مانع از ورود زباله و دفن غیر اصولی به مناطق جنگلی شدند.

بعد از شکل گیری دولت چهاردهم یکی از مهم ترین چالش های استان های شمالی از جمله مشکل پسماند معرفی شد که در این زمینه مدیران ارشد استان برای حل این مشکل نشست های مختلف و مهمی را با کارشناسان و صاحبنظران این حوزه برگزار کردند.

با توجه به این که بسیاری از چالش های موجود در این استان در حوزه پسماند دفن زباله های خام به همراه شیرابه ها در دل طبیعت بود مدیران ارشد استان ضمن تاکید بر حل این مشکل بعد از ده ها سال بلاتکلیفی بر این امر تاکید دارند که یکی از سیاست های راهبردی در این حوزه به صفر رساندن دفن زباله در دل طبیعت است.

زباله زخم عمیق پیکر نحیف طبیعت شمال کشور است. زخمی که در ۳ دهه اخیر عمیق‌تر شده و مساحت آن نیز در نقاط مختلف شمال و به ویژه مازندران افزایش یافته است.

جانمایی نامطلوب مکان‌های دفن زباله مازندران در سه دهه اخیر سبب شده که اکنون مساحت عرصه‌های دپوی زباله در مازندران که عمدتا نیز در دل جنگل‌ها قرار دارند به حدود ۲۰۰ هکتار برسد.

دپوی این زباله‌ها و آلوده شدن خاک محیط تنها چالش ناشی از این روش دفع پسماند نیستند. نفوذ شیرابه‌ها به عمق زمین و آب‌های زیرزمینی تهدید بزرگی است که بر سلامت ساکنان اطراف این سایت‌های دپوی زباله تاثیر مستقیم می‌گذارد. زباله‌دان‌های تحمیل شده به طبیعت مازندران نبسیاری از زمین‌های باغی، شالیزاری و مراتع استان را به درجه‌ای از آلودگی رساندند که در سلامت محصولات تولیدی در این عرصه‌ها ابهام وجود دارد.

 

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=92154
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.