تاریخ : دوشنبه, ۱۶ شهریور , ۱۴۰۵ Monday, 7 September , 2026

اخبار ویژه

سرپرست بیمه رازی تعیین شد آفت دهان چرا و چگونه؟ مرد در سایه اقتصاد ایران کیست؟ جذب ۱۲ میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال روستایی در رودبار رشد ۱۸۹ درصدی سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی گلستان شوهر کشی و فرار داستان پر ماجرای زن فراری کمرنگ شدن مسئولیت اجتماعی در پررنگی فله‌فروشی لبنیات سفره خانوار ایرانی کوچکتر شد/ روند قیمتی در بازار خودرو ثابت ماند مراجعه ۷۳ مصدوم ناشی از گاز گرفتگی سگ به پزشکی قانونی بدهی دولت با بانک ها صدور مجوز تخلیه ۵۵ فروند کشتی حامل غلات در بندر امیرآباد بارندگی اخیر ۴۰ میلیارد ریال به چالوس خسارت زد رسانه‌ها و فعالان مجازی چشم بینا و ناظر جامعه در مبارزه با کرونا هستند سوآپ ارزی چیست؟ نرخ تورم استان‌ها در آبان ماه تنبیه بانکی زوج‌های جوان! همایش تامین مالی صادرات برگزار می شود بهره‌برداری از ۱۵۷ طرح دهیاری هم زمان با هفته دولت پیچیدن نسخه انحرافی برای نرخ سود پرداخت غرامت بیمه بین‌المللی به خانواده‌های سانچی ۷۰ درصد کلاله دارای پرونده سلامت شدند موافقت نمایندگان با اصلاح ساختار بودجه کشور برگزاری جشنواره جوان موثر مازنی در سوم خرداد

کد شما در این بخش
0

از شایعه تا واقعیت رفع فیلتر تلگرام

  • کد خبر : 9466
  • 20 آبان 1397 - 1:07
از شایعه تا واقعیت رفع فیلتر تلگرام

با بازگشت خبرگزاری فارس به تلگرام، باید منتظر ماند و دید دیگر رسانه‌های رسمی و اصول‌گرا هم این راه رفته را بازخواهند گشت یا نه؛ اتفاقی که ساعتی بعد توسط خبرگزاری ایسنا دنبال شد.

پیام تیرانداز، مدیرعامل خبرگزاری فارس، امروز اعلام کرد چون نسخه‌های داخلی تلگرام بدون فیلترینگ به کار خود ادامه می‌دهند، این رسانه هم دوباره فعالیت‌اش در این شبکه‌های اجتماعی را از سرخواهد گرفت.

تیرانداز در جلسه شورای مدیران خبرگزاری فارس دراین‌باره گفت: «مهلت اعلام شده به نسخه‌های داخلی تلگرام (طلاگرام و هاتگرام) پایان یافته و با توجه به ادامه فعالیت عادی و بدون اعمال فیلترینگ این پیام رسان‌ها، ظاهرا مشکل مجوز آنها توسط وزارت ارتباطات برطرف شده است و بنابراین ما هم منعی هم برای ادامه فعالیت در آنها نمی بینیم.»

او افزود: «رسانه باید بتواند از تمام ظرفیت‌های قانونی برای ارتباط با مخاطبان استفاده کند و چه بسا در بستری که فضای عمومی را پر از شایعه و فضای روانی می‌کند، نقش روشنگری خود را فعالانه‌تر ایفا نماید. بنابراین خبرگزاری فارس همچنان در همه پیام رسان‌های قانونی از جمله هاتگرام و طلاگرام که بیش از ۳۰ میلیون کاربر دارند، فعالیتش را ادامه می‌دهد.»

دی ماه سال گذشته در پی ناآرامی‌های به‌وجود آمده در چند شهر، تلگرام برای نخستین بار برای مدتی کوتاه فیلتر و البته چند روز بعد دسترسی به آن آزاد شد.

اما در دهه نخست اردیبهشت امسال، پس از چند روز اختلال در عملکرد این خبر رسان، تلگرام با دستوری که بازپرس شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران صادر کرد، به طور رسمی فیلتر شد. با این‌حال نسخه‌های داخلی این پیام رسان چون طلاگرام و هاتگرام همچنان به‌کار خود ادامه دادند.

این وضعیت باعث شد تا عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر سابق کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه واکنش نشان دهد. او در شهریور گفت: «هاتگرام و طلاگرام پیام رسان نیستند، آن‌ها در واقع دو فیلترشکن داخلی با مدیریت واحد هستند که بطور غیر قانونی و بر خلاف دستور قضایی با امکانات وزارت ارتباطات دسترسی کاربران ایرانی را به شبکه اجتماعی فیلتر شده تلگرام فراهم می‌کنند.»

اما در همان روزها خبر رسید طبق قراری که با مدیران دو برنامه نسخه فارسی تلگرام گذاشته شده است، به آن‌ها فرصت بومی سازی داده شده و هاتگرام و طلا گرام تا پایان آذر فرصت یافته‌اند تا از تلگرام مستقل شوند.

با این‌حال، از همان اردیبهشت، کوچ رسانه‌های دولتی از تلگرام به خبررسان‌های داخلی آغاز شد و بسیاری از رسانه‌های نیمه رسمی و اصول‌گرا هم این رویه را دنبال کردند.

با این رویکرد، امکانات تلگرام بیشتر در اختیار رسانه‌های خارج از ایران و تولیدات غیر داخلی و غیر موثق قرار گرفت و فضایی پر از شایعه‌پراکنی را بدون آن که پاسخی درخور در آن پیدا شود را شکل داد. از طرف دیگر، پیام‌رسان‌های داخلی هم نتوانستند مخاطبان زیادی را به خود جذب کنند و در امر خبررسانی و ایجاد شبکه‌های قوی اجتماعی و ارتباطی موفق باشند.

با توجه به این شرایط، به نظر می‌رسد بازگشت خبرگزاری فارس و در پی آن ایسنا به نسخه‌های داخلی تلگرام، می‌تواند سرآغاز یک حرکت بزرگ‌تر توسط دیگر رسانه‌های اصول‌گرا و رسمی به سمت این پیام رسان‌ها باشد تا بتوانند از فضایی که در آن بیش از ۳۰ میلیون مخاطب حضور دارند، استفاده ببرند.

در ماه‌های اخیر بسیاری از رسانه‌های رسمی از عدم حضور خود در تلگرام و پاسخگویی به شبهات و شایعه‌پراکنی‌های مختلف داخلی و خارجی گلایه‌ داشتند چرا که مردم همچنان از این پیام رسان کسب اطلاع می کنند.

منبع:خبرآنلاین

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=9466
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.