تاریخ : پنجشنبه, ۲۶ شهریور , ۱۴۰۵ Thursday, 17 September , 2026

اخبار ویژه

نیمی از نانوایی‌های بابل دوگانه سوز شد زنجیره تولید میگو گلستان در حال تکمیل است قیمت خودرو در بازار آزاد در ۲۰ تیر ۱۴۰۱ بهترین الگوی غذایی برای پیشگیری از کرونا معاون استاندار گلستان بر بازنگری طرحهای ساحلی خزر تاکید کرد قیمت خودرو در بازار آزاد دوشنبه ۱۲ خرداد ماه تغییر ساعت چقدر در کاهش مصرف انرژی موثر است؟ از بیکاری جوانان تا نارسایی در بازار ارز مبلغ پرداختی سود سهام عدالت تا پایان سال چقدر است؟ نرخ جریمه وجه التزام در قراردادهای بانکی چقدر است؟ نمودار مشارکت انتخاباتی ۳ سرخابی از تیم ملی خط خوردند بررسی پروژه‌های پیشنهادی سفر رئیس جمهوری به گیلان رشد ۳۳ درصدی وصول درآمدهای عمومی مازندران ۲۲۷ تن محصول کشاورزی از تولیدکنندگان استان های دیگر توافقی خریداری شد ۶۰ درصد جمعیت مازندران زیرپوشش تامین اجتماعی هستند ۲۰۰ کیلومتر فیبرنوری در روستاهای دوردست مازندران اجرا شد زن قاتل در مازندران دستگیر شد گردشگری زیر سایه؛ چگونه مازندران از ویلاخوابی خارج شود؟ بودجه امسالِ شهرداری‌های مازندران بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد ریال است خرید ۴۴۰۰ تن کلزا در مازندران جذب سرمایه‌گذاری و خصوصی‌سازی در صنعت آب خبر فوت دختر سفیر ایران در مسکو واقعیت دارد

کد شما در این بخش
0

از پول‌شویی دفاع نکنیم

  • کد خبر : 10037
  • 25 آبان 1397 - 22:06
از پول‌شویی دفاع نکنیم

مخالفت بی‌مبنا با شفافیت در اقتصاد، این باور را ایجاد می‌کند که مخالفان پیوستن ایران به کنوانسیون‌های بین‌المللی مربوط، روندهای غیرشفاف را ترجیح می‌دهند.

به گزارش اقتصاد شمال، الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) که از طرف شورای نگهبان برگشت داده شده است، از سوی برخی چهره‌های اصولگرا نیز مورد حمایت قرار گرفته است. این یکی از لوایح چهارگانه‌ای است که از سوی دولت به مجلس فرستاده شده است. اقتصاد جهانی امروز به شکلی درهم‌تنیده شده که نمی‌توان به شکل جداگانه‌ای در آن رفتار کرد. در‌ عین‌ حال وقتی یک معاهده یا سازمان جهانی، در میان همه کشورها پذیرفته می‌شود، تخطی از آن می‌تواند بار حقوقی برای کشورها به همراه داشته باشد.

نپیوستن به CFT می‌تواند چه در حوزه بین‌المللی و چه داخلی، اقتصاد ایران را غیرشفاف نشان دهد. اینکه وزیر خارجه تأکید دارد در ایران نیز مانند بسیاری دیگر از کشور‌های جهان، گروه‌هایی هستند که از نبود شفافیت نفع می‌برند، اشاره به همین بُعد اهمیت پیوستن به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم دارد. وزیر خارجه در جایگاه فردی مطلع، به نکته‌ای اشاره کرده که بارها در رسانه‌های رسمی و به شکل پردامنه در رسانه‌های اجتماعی، مورد بحث قرار گرفته است. می‌دانیم پول‌شویی بیشتر از سوی کسانی که امکان استفاده از برخی فرصت‌ها و خلأ‌های قانونی را دارند، انجام می‌شود. مخالفت یا تهدید دکتر ظریف، چاره کار نیست و بهتر است همه طرف‌ها به رفتن به سمت برخورد با فساد پیش بروند که یکی از اشکال آن، پول‌شویی است. وزیر خارجه به‌عنوان عضو دولت و فردی مطلع، نکاتی را درباره اهمیت شفاف‌شدن رفتارهای اقتصادی در ایران برای ارتباط هرچه بهتر با سیستم پولی و بانکی جهان بیان کرده که حتما آن را به‌عنوان دغدغه در مذاکرات مختلف با طرف‌های خارجی‌ شنیده است.
می‌دانیم فعالان عرصه پول‌شویی صاحب نفوذ زیادی هستند و نمی‌توان به‌سادگی از اقدامات آنان جلوگیری کرد. آنچه مشخص است، این است که از بُعد حقوقی، ایران در زمره کشورهایی است که قوانین نقل و انتقال پول را به رسمیت شمرده و از مسیر و بستری استفاده می‌کند که رسمی و دارای اعتبار کافی است. در بعد داخلی نیز فضای غیرشفاف اقتصادی که در برخی بنگاه‌های اقتصادی و مؤسسات مالی و اعتباری ایجاد شد و به بحران این مؤسسات انجامید، در نتیجه نبود شفافیت لازم در آنان است. اگر منشأ پول‌های اخذشده مشخص باشد، به‌راحتی می‌توان برای پایش آن در اقتصاد اقدام کرد و مانع ترویج پول کثیف شد که منشأ انواع رانت و سودجویی است. مخالفت بی‌مبنا با شفافیت در اقتصاد، این باور را ایجاد می‌کند که مخالفان پیوستن ایران به این کنوانسیون‌ها، روندهای غیرشفاف را ترجیح می‌دهند؛ چرا‌که همگان علاقه‌مند به روشن‌شدن وضعیت اقتصادی در فعل و انفعالات مالی هستند. افرادی که ناآگاهانه با این مسئله مخالفت می‌کنند، بهتر است تاریخچه FATF را به دقت بخوانند.
در‌این‌صورت آنان حتما از پیوستن به آن استقبال می‌کنند؛ اما دسته دوم مخالفان از شفاف‌نبودن عملیات مالی و رصدکردن نقل و انتقالات مالی، استقبال نمی‌کنند و منافع آنان در غیرشفاف‌بودن این حوزه تعریف می‌شود. نبود منابع این پول‌ها و تلاش برای مخفی‌نگه‌داشتن آن در راستای فرار از پاسخ‌گویی به نهادهای پرسشگر و ناظر، از‌جمله اقدامات گروه دوم است. پیوستن به این نوع معاهده‌ها می‌تواند فتح بابی برای شفاف‌شدن و منضبط‌شدن بخش‌های اقتصادی ایران باشد. می‌دانیم برخی از این مجموعه‌های بزرگ، صورت‌های مالی رسمی ندارند و اظهارنامه مالیات نیز ارائه نمی‌کنند تا بتوان دارایی‌های آنان را محاسبه کرد. نمی‌توان دریافت که درآمد این مجموعه‌ها دقیقا از کجاست و هزینه‌کرد آن نیز چگونه است. شرکت‌های غیربورسی که هیچ الزامی به ارائه اطلاعات به ذی‌نفعان ندارند.

منبع:شرق

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=10037
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.