تاریخ : دوشنبه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۵ Monday, 21 September , 2026

اخبار ویژه

مبلغ تراکنش‌های خرید اینترنتی ۲۹۹ درصد افزایش یافت نادرترین گروه خونی جان پسر رانجات داد مقررات جدید بازار پایه فرابورس اعلام شد بانک ها رغبت سرمایه گذاری در گیلان را افزایش دهند هر کیلو برنج ایرانی چند؟ پلاژهای ساحلی میلیاردی اما غیر مولد گروگان‌گیری رسمی روس ها شرکت‌های حمل و نقل متقاضی کارنه تیر رتبه‌بندی می‌شوند آمارهایی جالب از عابربانک‌های برداشت و واریز پول در جهان+نمودار ۲۸۰ هزار میلیارد ریال اموال مازاد بانک‌ها فروخته شد قدیری ابیانه: احمدی‌ نژاد را بستری کنید! چرا ابن ملجم قاتل امام علی(ع) شد؟ عضو هیات علمی دانشگاه گیلان، شیمیدان برجسته کشور شد دستگیری شکارچیان غیرمجاز در شهر‌های مازندران قیمت خودرو در بازار مازندران برخورداری روستاییان گلستان از جاده به ۹۸ درصد رسید رهبر معظم انقلاب: دستمزد عادلانه، پرداخت منظم و بدون تأخیر حقوق طبیعی نیروی کار است اعطای تسهیلات برای بهبود باغ و کارخانه‌های چای انبار احتکار کالا‌های اساسی در مازندران لو رفت کرونا ۶۵ درصد واحدهای صنعتی مازندران را تحت تاثیر قرار داد دیدار مردمی مدیران کل در غرب مازندران شورای عشایر در رودبار تشکیل می شود کرونای انگلیسی وارد مازندران شد

کد شما در این بخش
0

جزئیات تازه بیمه شخص ثالث

  • کد خبر : 16706
  • 16 بهمن 1397 - 2:48

خبر اعلام اجرای قانون جدید بیمه شخص ثالث و “راننده محور” کردن آن توسط شرکت بیمه مرکزی باعث طرح پرسش‌هایی در این باره شد که با توضیحاتی که رئیس کل بیمه مرکزی به تدریج در این باره ارائه کرد،

 به گزارش اقتصاد شمال ، تقریبا کلیات این طرح مشخص شده است. طبق گفته سلیمانی، قیمتی بیمه‌نامه‌های جدید تغییری نخواهد کرد و محدودیتی هم برای تعداد افراد استفاده کننده از بیمه‌نامه‌های صادر شده برای یک راننده وجود نخواهد داشت.

آنچه از کلیات قانون جدید “راننده محور” کردن بیمه‌نامه‌های شخص ثالث که گفته شده تا اواخر سال آینده قرار است در چند منطقه به صورت آزمایشی اجرا شود، برمی‌آید؛ این است که در این قانون، بیمه‌نامه‌ها به جای خودروها برای مالکان آن صادر می‌شود. اما این به معنای آن نیست که برای هر نفر یک بیمه‌نامه صادر شود، بلکه فقط یک بیمه‌نامه صادر می‌شود که در آن علاوه بر راننده، افراد دیگری هم می‌توانند از آن استفاده کنند.

اما ذی‌نفعان بیمه‌نامه‌های جدید چه کسانی هستند؟

طبق گفته رئیس کل بیمه مرکزی این افراد کسانی هستند که مالک بیمه‌نامه تعیین می‌کند؛ بنابراین اگر یک خانواده چهار نفره صاحب یک خودرو باشند، فقط یک بیمه‌نامه می‌خرند و همه می‌توانند از آن استفاده کنند و هیچ پول اضافه‌ای هم بابت افزایش تعداد نفراتی که از آن استفاده می‌کنند اخذ نمی‌شود. مساله دیگری که مبهم مانده بود این بود که آیا محدودیتی در اضافه کرد ذی‌نفعان به بیمه‌نامه شخص ثالث وجود دارد یا خیر؟ که در این باره رییس کل بیمه مرکزی گفت: هیچ محدودیتی برای تعداد افرادی که می‌توانند از بیمه‌نامه‌های صادر شده برای یک راننده استفاده کنند، وجود ندارد.

باید تفاوت نحوه رانندگی افراد در صدور بیمه‌نامه آنها لحاظ شود

غلامرضا سلیمانی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه باید تفاوت نحوه رانندگی افراد در صدور بیمه‌نامه آنها لحاظ شود، درباره جزئیات احتمالی این طرح اظهار کرد: برای هر خودرو یک بیمه‌نامه شخص ثالث را با توجه به ویژگی‌های مالک خودرو صادر می‌کنیم. در اینجا ممکن است مالک خودرو بخواهد علاوه بر خودش، افراد دیگری هم از آن وسیله نقلیه استفاده کنند که در این صورت نام آن افراد را هم اضافه می‌کند.

رئیس کل بیمه مرکزی با تاکید بر اینکه برای تعداد افرادی (جز راننده اصلی) که به این بیمه‌نامه‌ها اضافه می‌شوند، هزینه اضافه‌ای دریافت نخواهد شد؟ گفت: نحوه رانندگی فرد یا افرادی که از خودرو استفاده می‌کنند به عهده نیروی انتظامی است که از این جهت اجرای این طرح نیازمند همکاری نیروی انتظامی است.

در این میان جای سوال است که توجیه تغییر سازوکار صدور بیمه‌نامه برای فرد به جای خودرو چیست؟ بیمه‌نامه‌های شخص ثالث طبق اظهار شرکت‌های بیمه جزو حوزه‌های زیان‌ده این شرکت‌ها هستند که به نظر می‌رسد رئیس کل جدید بیمه مرکزی به منظور کاهش زیان‌دهی صنعت بیمه در این حوزه دست به انجام این تغییرات خواهد زد. در این طرح جدید عملکرد راننده یا رانندگان وسایل نقلیه در تعیین نرخ حق بیمه پرداختی آنها اثر داده می‌شود.

بیمه‌نامه شخص ثالث صرفا برای خودرو صادر می‌شود

پیش از این هم رییس کل بیمه مرکزی به عنوان یک نهاد ناظر گفته بود که بیمه‌نامه شخص ثالث صرفا برای خودرو صادر می شود و به هیچ وجه چند بیمه‌نامه برای یک وسیله نقلیه صادر نمی‌شود. در طرح جدید ویژگی‌های راننده یا رانندگان وسیله نقلیه مانند مشخصات، سوابق شخصی و بیمه‌ای در تعیین حق‌بیمه و ارزیابی ریسک بیمه‌گذار دخیل خواهد بود.

به گفته سلیمانی، در حال حاضر سوابق بیمه‌ای راننده در محاسبه حق‌بیمه اعمال می‌شود، به نحوی که طبق آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث، رانندگانی که خسارتی دریافت نکرده باشد، سالانه مشمول تخفیف در حق‌ بیمه می‌شوند که این تخفیف در صورت نداشتن خسارت در سال‌های آینده تا ۷۰ درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، رییس کل بیمه مرکزی پیش از این گفته بود، با توجه به تکالیف قانونی مربوط در قانون بیمه اجباری شخص ثالث مصوب ۱۳۹۵ طی سال‌های اخیر برخی از عوامل مربوط به ویژگی راننده را در ارزیابی ریسک و تعیین حق‌بیمه و تخفیف یا اضافه نرخ لحاظ کرده و مقررات مربوطه را به شرکت‌های بیمه ابلاغ کرده است. به عنوان نمونه در حال حاضر وفق مقررات ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث، رانندگان که در سوابق خود نمرات منفی یا تخلفات حادثه‌ساز داشته و در سامانه راهنمایی و رانندگی ثبت شده باشند، به تناسب حق‌بیمه آنها افزایش می‌یابد. از سوی دیگر به منظور تشویق رانندگان مجرب، بیمه مرکزی با همکاری نماینده نیروی انتظامی آیین‌نامه‌ای را به دولت پیشنهاد کرده است که به موجب آن دارندگان گواهینامه طی دوره آموزشی رانندگی ایمن و کم خطر مشمول ۱۰ درصد تخفیف در حق‌بیمه خواهند شد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=16706
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.