تاریخ : پنجشنبه, ۲۶ شهریور , ۱۴۰۵ Thursday, 17 September , 2026

اخبار ویژه

پرداخت ۵ هزار میلیارد تومان خسارت بیمه محصولات کشاورزی انتشار اسناد تاریخی تایید وقفیت موقوفه «آق‌مشهد» و تعیین حدود آن جدا کردن بودجه از نفت هنر بود که این دولت نداشت انعقاد 15 قرارداد سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی گلستان واریز سود سهام عدالت در روزهای آینده صحت دارد؟ مجوز توزیع ۳ هزار تن کاغذ، با قیمت ۴,۲۰۰ تومان صادر شده است نیش و نوش کوچ زنبورداران گیلانی پلمب ۶ کافه و رستوران هنجارشکن در بابلسر تغییرات نرخ تورم دهک‌های هزینه‌ای در فروردین ماه استاندار: گیلان خواستار بهره‌مندی از درآمد فروش چوب است از دیلم گیلان تا گیل در تهران ۱۳۲ پروژه گردشگری گیلان آماده بهره برداری پیشنهاد وزارت کشاورزی برای عرضه ذرت و جو در بورس کالا امضای برنامه اجرایی همکاری سازمان ملی استاندارد ایران و غنا جزئیات جدید پرونده سعید طوسی قیمت طلا سکه و ارز در بازار صادرات محصولات نساجی مازندران در آینده نزدیک آب منطقه‌ای گیلان نسبت به سرریز سد آیت‌الله بهجت هشدار داد دختر بچه زیر پژو له شد +عکس ۴۶۰ میلیارد ریال تسهیلات به کارگاه‌های کرونایی مازندران پرداخت شد بانک ها رغبت سرمایه گذاری در گیلان را افزایش دهند افزایش سقف برداشت از خودپردازهای موسسه کاسپین توفیق خدمتگذاری به اهل بیت در امامزادگان ارزشمند است/ با رای خود مانند خون شهدا از نظام حمایت می‌کنیم

کد شما در این بخش
0

ایران در تولید بذر پنبه خودکفا است

  • کد خبر : 18266
  • 02 اسفند 1397 - 22:24
ایران در تولید بذر پنبه خودکفا است

رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور گفت که با گسترش فعالیت های علمی و تحقیقاتی سال های اخیر، ایران نه تنها در تولید بذر پنبه خودکفا شده بلکه از توان صادرات آن نیز برخوردار است.

قربانعلی روشنی اظهار داشت: محققان و دانشمندان کشورمان 12 رقم پنبه قابل استفاده در مزارع را با مشارکت بخش خصوصی تجاری سازی کرده و برای کشت در اختیار پنبه کاران قرار می دهند.
وی گفت: با تقویت بنیه علمی مراکز تحقیقاتی، هر هشت ماه یک رقم جدید پنبه تولید و عرضه می شود که با توجه به بومی سازی و سازگاری این گونه ها با آب و هوای هر استان، افزایش محصول و رونق مجدد این گیاه ارزشمند دور از انتظار نیست.
به گفته روشنی پیش از این هر 4 سال یک رقم جدید پنبه در کشور تولید و معرفی می شد.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور از مطالعه برای تولید و معرفی سه رقم جدید پنبه نیز خبر داد و گفت: امیدواریم با سربلندی و موفقیت در مراحل کشت آزمایشی، در دهه فجر سال آینده این رقم ها را معرفی و به صورت انبوه در اختیار کشاورزان قرار دهیم.
وی اضافه کرد: موسسه تحقیقات پنبه به مرکزیت گرگان دارای 4 بخش تخصصی تحقیقات و 12 ایستگاه مطالعه در استان های کشور است.
به گفته وی استانهای خراسان رضوی، فارس و گلستان بیشترین میزان تولید پنبه کشور را بر عهده دارند و 11 استان دیگر نیز از قابلیت کشت این محصول برخوردارند.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور با بیان اینکه وش پنبه تولید شده در استان گلستان از لحاظ کیفیت در رده نخست کشور قرار دارد، گفت: اقلیم مناسب و رطوبت متعادل در این خطه شمالی باعث افزایش کیفیت محصول شده است.
روشنی همچنین بر ضرورت حمایت بیشتر دولت از توسعه کشت پنبه در کشور تاکید کرد و گفت: در صورت تامین اعتبار طرح نجات پنبه در استان های مستعد کشت این محصول از سال آینده اجرایی می شود.
به گزارش ایرنا امسال 70 هزار هکتار زمین در کشور زیر کشت پنبه رفت.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور اظهار داشت: طرح نجات پنبه که از تهیه آن هفت سال می گذرد، سال آینده در استان گلستان و با هدف افزایش سطح زیر کشت اجرا خواهد شد.
روشنی اضافه کرد: در این طرح و با استفاده بیشتر از حمایت دولت، رغبت کشاورزان برای کشت محصول پنبه افزایش می یابد.
وی گفت: هم اکنون در استان گلستان از 4 رقم پنبه با نام های گلستان، لطیف، سپید و ساجدی استفاده می شود که به دلیل بارندگی مطلوب و رطوبت مورد نیاز رشد این محصول، رتبه اول تولید کشور را برای کشاورزان این خطه به ارمغان آورده است.
استان گلستان در گذشته بواسطه زمین های مناسب زراعت پنبه به سرزمین طلای سفید معروف بود اما به تدریج میزان کشت و تولید آن کم شد که یکی از دلایل آن نداشتن توجیه اقتصادی برای کشاورزان و فقدان سیاست های حمایتی بوده است.
به گفته روشنی محصول خام به دست آمده از مزارع پنبه قابلیت تبدیل شدن به 60 نوع فرآورده جانبی را دارد و در صورت فراهم آوردن صنایع مورد نیاز می تواند به کلیدی برای اشتغال پایدار در کشور بویژه استانهای مستعد همچون گلستان تبدیل شود.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور نیاز کمتر پنبه به آب در مقایسه با برنج را یکی از مزیت های این محصول دانست و گفت: یکی از راههای رونق هرچه بیشتر کشت پنبه تقویت حمایت دولت و کمک به راه اندازی صنایع مرتبط با فرآوری این محصول است.

ایرنا

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=18266
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.