تاریخ : چهارشنبه, ۲۹ مهر , ۱۴۰۵ Wednesday, 21 October , 2026

اخبار ویژه

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۲۸ بهمن نگاهی به کاهش فقر در جامعه نفت در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ گران‌تر می‌شود  حمایت از تولید داخل راهکار نهایی بحران کاغذ نخستین محموله تجاری از طریق منطقه آزاد مازندران وارد کشور شد بانک صنعت و معدن برترین بانک وام‌ دهنده معرفی شد ریشه‌یابی اختلاف نظر دو وزارتخانه بر سر آب پرداخت ۵ هزار میلیارد تومان یارانه نان در مازندران طرح اقدام ملی مسکن در گیلان آغاز شد همتی امشب بسته جدید ارزی را رونمایی می‌کند نماینده آستارا: رفع مشکلات بارانداز راه‌آهن در سطح ملی پیگیری می‌شود قیمت خودرو در بازار آزاد سه شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۱ راهکار نجات صنعت ایران از خطر ورشکستگی چتر کدام جریان سیاسی بر روی سر مفسدان اقتصادی است؟ طلب ۸۰ میلیاردی پیمانکار محور بجنورد به جنگل گلستان ماجرای عجیب تغییرکاربری زمین اهدایی در آلوکنده نکا موضوع مالیات بر عایدی سرمایه به مجلس ارسال می شود همایون شجریان: کاش بابام تلویزیون نبینه! آیین‌نامه اعتبارات استانی تبصره ۱۹ قانون بودجه ابلاغ شد باران تابستانه ۴۵۶ میلیارد ریال به شرق گلستان خسارت زد از آن جمعه تا این جمعه رشد بدهی بانک‌ها تک رقمی شد/کنترل جدی اضافه برداشت بانک‌های خصوصی گروگان‌گیری رسمی روس ها

کد شما در این بخش
♥0

بازی با معیشت

  • کد خبر : 13132
  • 27 آذر 1397 - 3:23
بازی با معیشت

این روزها شاهد تعطیلی بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط و به تبع آن بیکاری صدها کارگر هستیم. تلاش بی‌حاصل برای حفظ جایگاه تولید و اشتغال از سوی کارفرمای بخش خصوصی به معنی پیمودن جاده‌ای یکطرفه است. 

مریم بهنام‌راد‌ – مهم‌ترین موضوع حال حاضر جامعه کارگری تامین معیشت خانوار کارگران است‌ که در صورت عدم اقدام ضربتی در رفع آن شاهد مشکلات بیشتر در چرخه تولید خواهیم بود. بی‌‌تردید ادامه رکود در تولید ضرب شست سنگینی به وضعیت زندگی مردم است. کارگر و کارفرما هر دو قربانی این بازی معیشتی شدند تا جایی که دیگر ادامه فعالیت برای کارفرمای بخش خصوصی غیر‌ممکن شد و ثمره آن بیکاری کارگر‌.

با توجه به تبعات فراوان عدم تامین معیشت کارگران، مطمئنا شرکای اجتماعی از تبعات عدم افزایش مزد و تامین معیشت آگاهی ندارند ‌یا سرنوشت بیش از نیمی از جمعیت کشور برای آنها از درجه اهمیت ساقط است.

دستمزد سالانه اگرچه براساس سبد معیشت خانوار محاسبه می‌شود اما با وجود گرانی‌ها و تورم این رقم روزانه در حال نوسان است. اکنون با تمام این ناآرامی‌های اقتصادی، سبد معیشت خانوار به چهار میلیون و ۹۶۱ هزار تومان رسیده است و زنگ خطری برای سلامت اجتماعی کشور. به گفته صاحب‌نظران، دستمزد کارگران بیمه‌شده با احتساب میانگین اولاد که 3/1 است و بن و حق مسکن و مزایا، دستمزدی معادل یک میلیون و ۴۰۵ هزار تومان است.

در واقع مابه‌التفاوت این مبلغ تا سبد معیشت خانوار چیزی بالغ بر ۸۲ درصد کاهش قدرت خرید را نشان می‌دهد. این برآورد‌ها تنها روی کاغذ نیست. اثرات آن هر روز در جامعه به نوع جدیدی ظهور می‌کند و به دنبال آن علاوه بر تبعات منفی اقتصادی، آسیب‌های اجتماعی را به همراه دارد. بازی با تولید، نابودی کارفرما و در نهایت فنا شدن کارگر را رقم می‌زند.

به درستی طبق قانون اساسی کشورمان تامین نیازهای اساسی مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان و آموزش‌و‌پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده، همه برعهده دولت است. اما غافل شدن دولتمردان از این مطالبه مردم، حال و روز کارگر و کارفرما را به بدترین حد ممکن رسانده است. مردم با گذراندن زندگی خود در ایام سختی که برایشان ترسیم شده هر روز شاهد ارزان شدن نیروی کار، سوء‌تغذیه و عدم سلامت جسمی و روحی و صدها تبعات منفی شده‌اند.

شاید دستگاه‌های دولتی با اعلام مکرر مبنی بر افزایش نقدینگی در دست مردم می‌خواهند پیام‌رسان خاص باشند اما در موازات آن‌، به حداقل رساندن سبد معیشت خانوار مغایرتی در ایجاد هماهنگی در تولید و اشتغال حاصل می‌کند چراکه به اعتقاد کارشناسان وجود نقدینگی زیاد در اقتصاد تنها در دست افراد خاص است و این ترکش تنها به قشر کارگر می‌خورد و الزاما باید تاوان این افزایش نقدینگی را بدهد.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=13132
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.