تاریخ : پنجشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۵ Thursday, 10 September , 2026

اخبار ویژه

تبعات بالا رفتن قیمت‌ها بر ابعاد زندگی مردم تونل حیران محور آستارا-اردبیل برای ۱۰ روز مسدود شد حراج املاک ایرانی در گرجستان سوگلی‌های جدید بازار مسکن چهار طرح گردشگری در تالش افتتاح شد اختصاص اعتبار ۱۰۰۰ میلیارد تومانی برای ۳ فرودگاه مازندران سیاست های انقباضی پولی و مالی چیست؟ راهبردی برای چالش‌های آینده افزایش ۴۱ درصدی سپرده‌ها و ۴۶ درصدی تسهیلات بانکی معامله ۱۰۰ میلیون سهم در هفته جاری پسری در خوابگاه دختران اتصال کارت‌های بانکی ایران به شبکه بانکی روسیه مقام معظم رهبری:اگر مجلس ضعیف و خودباخته باشد تأثیر منفی بلندمدت دارد بدهی دولت با بانک ها برنج برند گیلان بازیچه دست ارقام خارجی امضای تفاهمنامه مرکز ساخت و تعمیرات کشتی ها در مجتمع بندری انزلی مدل تزیین هفت سین ۹۹ ۱۷ کشتی گیر مازندرانی در اردوی تیم ملی نقش شیرین از هنرمندی وفادار کاهش قیمت سکه در بازار امروز دلایل کسری تجارت با اوراسیا بزرگترین شهرک صنعتی گلستان گرفتار آسیب های سیلاب دستور آملی لاریجانی به روسای دادگستری‌ها

کد شما در این بخش
0

شرایط رایگان شدن قبض گاز چیست؟

  • کد خبر : 70645
  • 23 آذر 1401 - 18:05
شرایط رایگان شدن قبض گاز چیست؟

مدیرگازرسانی شرکت ملی گاز گفت: مشترکان عادی اگر مصرفی معادل ۷۰ درصد الگوی مصرف منطقه خود داشته باشند قبض گاز آنها رایگان خواهد بود.

به گزارش اقتصاد گستر شمال،در گفتگوی ویژه خبری  موضوع ناترازی مصرف و تولید گاز با حضور شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و رحمانی مدیر اداره گازرسانی شرکت ملی گاز بررسی شد.

جمع بندی مجلس در خصوص ناترازی تولید و مصرف گاز به کجا رسید؟

شریعتی: دو ماه قبل کمیسیون انرژی گزارشی به صحن علنی مجلس ارائه و در آن اعلام کرد در فصل سرد سال ناترازی بین تولید و مصرف گاز طبیعی داریم و هشدار دادیم که اگر مصرف به همین روند فعلی ادامه پیدا کند در سال   ۱۴۰۵ به مشکل برخواهیم خورد.

در زمینه تولید کارهای خوبی انجام شده است اما طبق برنامه های پنجم و ششم شدت مصرف انرژی را باید به یک دوم کاهش می دادیم که این امر محقق نشده است و نشان می دهد سیاست های  گازی که اتخاذ شده خوب نبوده است.

خروجی گزارش چه بود؟

شریعتی: پیشنهاداتی به مسئولان اجرایی گوشزد کردیم. باید سیاست های سمت مصرف را یکپارچه اجرا کنیم. در حوزه تولید وزارت خانه های نفت و نیرو متمرکز هستند اما در حوزه مصرف پراکندگی وجود دارد.

پیشنهاد دادیم تا معاونت مدیریت مصرف در سطح ریاست جمهوری تشکیل شود . متن اولیه آن آماده شده و طی هفته آینده با فوریت لازم تقدیم مجلس می شود. همچنین پیشنهاد ایجاد صندوق بهره وری انرژی داده شده است.

الان ۳۷ درصد مصرف گاز در بخش خانگی  و ۳۴ درصد در بخش  نیروگاهی است. در دنیا با استفاده از فناوری های جدید تا ۸۵ درصد بازدهی در نیروگاه ها را افزایش داده اند اما در کشور ما این رقم حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد است. ۲۳ درصد اتلاف انرژی داریم.

وضعیت تعرفه های گاز به چه گونه ای است و  منابع رایگان شدن قبوض از کجا تامین می شود؟

رحمانی: یکی از روش های مدیریت مصرف، اجرای سیاست های قیمت گذاری است که چندین سال مسکوت نگه داشته شده بود.

از سال گذشته مقدماتی در این خصوص انجام شد و  امسال مقرر شده اجرایی شود .بر این اساس تعرفه مشترکان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که مصرف  آنها متعارف و در ۳ پله ابتدایی باشد، رایگان می شود و منابع آن از محل افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف تامین خواهد شد.

چقدر از مشترکان در ۳ پله اول مصرف قرار می گیرند؟

مشترکان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد اگر پله ۴ هم باشند ،قبض آنها در ۳ پله اول رایگان است و از پله چهارم باید هزینه پرداخت کنند.

۹۳۵ هزار مشترک تحت پوشش کمیته امداد  و ۳۲۴ هزار مشترک تحت پوشش بهزیستی و در مجموع یک میلیون و ۲۵۹ هزار مشترک از این بند قانونی استفاده کرده و تعرفه رایگان گاز خواهند داشت.

در پلکان ۱۱ و ۱۲ که بسیار پرمصرف هستند،  چطور تعرفه محاسبه می شود؟

رحمانی: شهرها و روستاها به ۵ اقلیم بسیار سرد تا گرم تقسیم بندی می شوند و محدوده مصرف مشترکان پلکانی و در ۱۲ پله تعریف شده است.

در پلکان اول تا سوم مصارف متعارف است و ۶۴ درصد مشترکان خوش مصرف هستند  که هیچ تغییری  در تعرفه گاز ندارند. پلکان ۴ تا ۶ مصرف بیشتر دارند که ۳۰ درصد افزایش و پلکان  ۷ تا ۱۰  معادل۵۰ درصد افزایش گازبها خواهند داشت و قیمت گاز در پله یازدهم و دوازدهم هم به ترتیب ۵ هزار و ۶ هزار تومان خواهد شد. بعد از آن هم  به صورت پلکانی محاسبه می‌شوند و این طور نیست که کسی که در پله دوازده قرار می‌گیرد تمام تعرفه گازش ۶ هزار تومان باشد بلکه به صورت پلکانی پرداخت می‌شود.

بد مصرف ها در کشور بیش از ۱۰ برابر پلکان اول و دوم مصرف گاز دارند. مشترکان عادی اگر مصرفی معادل ۷۰ درصد الگوی مصرف منطقه خود داشته باشند قبض گاز آنها رایگان خواهد بود.

میزان مصرف بر اساس قبض و شماره کنتور مشخص است و مشترکان می توانند به طور پیامکی یا از طریق سایت شرکت ملی گاز از میزان مصرف و الگوی مصرف در منطقه خود مطلع شوند.

مشترکان اگر نسبت به سال قبل خود کاهش مصرف داشته باشند می توانند تا ۴۵ درصد از تخفیف برخوردار شوند.

از پلکان ۶ به بالا  اگر۸۰ درصد بیشتر از سال قبل مصرف کنند تعرفه آنها دو پله بالاتر محاسبه می شود.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=70645
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.