تاریخ : سه‌شنبه, ۱۷ شهریور , ۱۴۰۵ Tuesday, 8 September , 2026

اخبار ویژه

هشدار بانک مرکزی به صرافان! واگذاری سهمیه‌بندی کالا به تعاونی‌های مصرف دادستان آستارا نظارت دهیاران بر ساخت و سازها را خواستار شد ساخت 2 سد در خراسان‌شمالی ۴۸پروژه عمرانی، خدماتی و آموزشی در صومعه سرا بهره برداری شد استاندار مازندران حامی احداث پتروشیمی نخستین یارانه نقدی ۱۴۰۰ ساعت ۲۴ امشب واریز می شود وضعیت سبد سهام عدالت در ۲۷ آذر قیمت طلا، سکه و قیمت ارز اول اسفند قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱ شهریور ۱۴۰۲ قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ ورود پلیس آمریکا به سفارت ونزوئلا بیش از ۷۶ میلیون یارانه بگیر در کشور اولتیماتوم فرماندار بهشهر به مدیران ادارات/آب پاکی روی دست شورای بهشهر تشکیل ۱۰۲۰ پرونده تخلف کالایی و خدماتی در مازندران حکم تعریف کردن از گناهان چیست؟ بررسی ظرفیت‌های تجاری ایران و ارمنستان ثبت صدور چک نیازمند تایید بانک نیست ناگفته‌های سریال امام علی (ع) کاهش قیمت سکه، طلا و ارز در اولین روز هفته افزایش سهم درآمدهای مالیاتی دولت بدون فشار به مودیان مالیاتی سنتی سارق گوشواره دختربچه‌ها در محمودآباد دستگیر شد افزایش قیمت سکه و دلار در بازار

کد شما در این بخش
1

دلایل راه اندازی نشدن صندوق ارزی در بورس

  • کد خبر : 3701
  • 24 بهمن 1396 - 10:03

عضو سابق هیات مدیره سازمان بورس علت اصلی توقف راه اندازی صندوق‌های ارزی در بورس را افشا کرد.

علی سعیدی درباره آخرین تصمیمات برای راه اندازی صندوق ارزی در بورس و علت طولانی شدن روند راه اندازی آن گفت: سازمان بورس مقررات صندوق ارزی را با همکاری و نظارت معاونت ارزی بانک مرکزی تدوین کرده است.

عضو سابق هیات مدیره سازمان بورس درباره عدم راه اندازی صندوق ارزی در بورس اظهار داشت: در روند راه‌اندازی صندوق ارزی مشکلات متعددی وجود دارد که ارتباطی با موضوع ارز ندارد. یکی از این موارد این است که در ماده ۱۴ برنامه ششم توسعه برای راه اندازی صندوق ارزی در بورس شرطی گذاشته شده مبنی بر این که شرکت‌هایی که بانک در آنها سهم ۵۰ درصدی دارند یا این که امکان نفوذ در هیات مدیره آنها را داشته باشند، برای اینکه بخواهند در صندوق‌ها نقشی داشته باشند باید از بانک مرکزی مجوز دریافت کنند.

وی ادامه داد: متقاضیان راه اندازی صندوق های ارزی هم شرکت‌های تامین سرمایه هستند که بانک‌ها در این شرکت ها حضور دارند. در این مدت برای راه اندازی صندوق ارزی با چنین مشکلی مواجه شدیم و به شرکت‌ها اعلام کردیم که برای راه اندازی آن و حضور در این صندوق ها باید مجوز بانک مرکزی را دریافت کنند البته سازمان هم با بانک مرکزی در این باره مکاتبات بسیار زیادی داشته است. تنها راهکار راه اندازی صندوق ارزی این است که بانک مرکزی به شرکت‌های تامین سرمایه که از زیرمجموعه بانک‌ها هستند مجوز ارائه دهد.

مزیت‌های راه اندازی صندوق ارزی

عضو سابق هیات مدیره سازمان بورس با اشاره به مزیت‌های راه اندازی صندوق ارزی به ایلنا گفت: زمانی که با نوسانات ارز در بازار مواجه هستیم عده‌ای نگران افت ارزش دارایی‌ ها هستند از این رو اقدام به خرید فیزیک اسکناس ارز از بازار می‌کنند، بنابراین با کاهش اسکناس مواجه می‌شویم در بازار ارز افزایش تقاضا و کاهش عرضه به التهاب بازار دامن می‌زند.

سعیدی افزود: با راه اندازی صندوق ارزی به جای اینکه افراد فیزیک ارز را خریداری کنند، واحد صندوق ارزی را خریداری می‌کنند و همان نوسانات ارز را خواهند داشت اما مدیر صندوق، پولی را که از افراد به ازای فروش واحد ارزی گرفته را در بانک  سپرده گذاری می‌کند بنابراین موجودی فیزیکی اسکناس ارز در بازار حفظ می‌شود و با کمبود ارز مواجه نخواهیم شد. از سوی دیگر به افراد سپرده گذار، ارز و نرخ سود ۷ درصدی ارائه می شود. به طور قطع راه اندازی صندوق ارزی به ثبات بازار ارز می تواند کمک کند.

وی با اشاره به میزان حداقل سرمایه برای ورود شرکت‌ها به تاسیس صندوق ارزی گفت:  برای شرکت‌های سبدگردان اگر دارایی صندوق بیشتر از ۵۰۰ میلیارد تومان باشد میزان سرمایه گذاری آن شرکت باید حداقل ۱۰ میلیارد تومان و در غیر این صورت سایر شرکت‌های سبدگردان با سرمایه ۲ میلیارد تومان می‌توانند اقدام به تاسیس صندوق ارزی کنند.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=3701
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.