تاریخ : سه‌شنبه, ۱۷ شهریور , ۱۴۰۵ Tuesday, 8 September , 2026

اخبار ویژه

بهاره کیان افشار و خاله سوسکه! تفویض اختیارات به استاندارن گامی برای توسعه چه‌کسانی از پرداخت مالیات بر سکه معاف می‌شوند؟ اصلاح ساختاری را از بودجه شهرداری‌ها شروع کنیم حرکت مناطق آزاد در حوزه استارت آپ‌ها با شاخص‌های روز دنیا فرماندار آستارا: ۴۰ واحد صنعتی در آستارا فعال است معضل پسماند وقولهای آقای استاندار معمای عجیب استخر فرح! تجهیز و نوسازی شالیزار‌های گلوگاه یارانه نقدی بهمن‌ماه امشب واریز می‌شود آلوده کننده محیط زیست در گیلان ۸۰میلیون ریال جریمه شد بوعلی یخ زد معاون استاندار مازندران : بانک‌ها در پرداخت تسهیلات رفع موانع تولید موظف به همکاری هستند آغاز ساخت ۵۰۰ واحد ملی مسکن در نکا افزایش نرخ تورم شاخص قیمت تولید کننده افتتاح هشتمین کنفرانس بزرگ “نوآوری”در مسکو مشتریان موسسه اعتباری نور بخوانند تغییرات ۱۳ ساله رشد اقتصادی ایران/ اوضاع بهره‌وری نامساعد است وزیر سابق بازداشت شد نرخ تورم آذر ۱۴۰۰ اعلام شد هنوز اعدام سلطان سکه داغ است جوراب رییس‌جمهور گم شد! برگزیدگان دهمین جشنواره تئاتر خیابانی لاهیجان مشخص شدند

کد شما در این بخش
0

سهم ۳۰ درصدی مسکن از سبد خانوار/ رشد اجاره‌بها از قیمت پیشی گرفت

  • کد خبر : 5610
  • 28 خرداد 1397 - 10:31
سهم ۳۰ درصدی مسکن از سبد خانوار/ رشد اجاره‌بها از قیمت پیشی گرفت

طبق گزارش مرکز آمار ایران سهم هزینه‌های مسکن در سبد خانوار در حال حاضر بین ۳۰ تا ۳۴ درصد است و همچنین طی سه سال گذشته روند افزایش مبلغ اجاره بیش از قیمت مسکن بوده است.

طبق گزارش مرکز آمار ایران در چهل و چهارمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار تحت عنوان بررسی روند آمارهای منتخب مسکن و ساختمان در سطح کشور، متوسط قیمت فروش یک متر مربع زیربنای مسکونی ساختمان در شهر تهران از بهار سال ۹۱ تا ۹۲ دارای رشد ۱۰۰ درصدی بوده، در حالی که از این زمان تا زمستان سال ۹۵ این روند ثابت بوده و بعد از آن تا زمستان ۹۶ رشد ۳۰ درصدی را تجربه کرده است.

براساس اطلاعات منتشر شده تعداد معاملات فروش واحد مسکونی در شهر تهران در زمستان سال ۹۰ دارای رشد قابل توجهی بوده و به ۱۲۰ هزار معامله در این شهر رسیده است. نکته مهم و قابل توجه در این بخش میانگین عمر واحدهای مسکونی خرید و فروش شده در شهر تهران بوده که طبق آمار موجود در زمستان سال ۹۶ به بالای ۱۰ سال رسیده است، مسئله‌ای که حاکی از دیر معامله شدن واحدهای نوساز در این زمان دارد.

با توجه به اعداد و ارقام ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران با وجود آنکه تعداد معاملات در شهرها طی سال‌های اخیر روند نزولی دارد ولی قیمت‌ واحدهای مسکونی همچنان رشد داشته، از سویی دیگر با وجود نوسان اندک مبالغ در سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۶، روند افزایش مبلغ اجاره بیش از قیمت مسکن بوده است. در این راستا اعمال سلیقه مالکین و همچنین تعیین آن براساس سود بانکی از عوامل این افزایش به شمار می‌رود.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت بدون توجه به اینکه بازار مسکن در حالت رکود به سر می‌برد، رشد میانگین مبلغ اجاره، روند طبیعی و رو به رشد خود را دنبال کرده است. براساس اطلاعات ارائه شده در زمستان سال ۹۰ و قبل از شروع شیب تند رشد قیمت مسکن و قیمت زمین در سال ۱۳۹۱، تقاضا برای خرید زمین ۱۴۱.۱ درصد در شهر تهران بالا رفته و پس از آن با کاهش قابل توجهی، روند کاهشی به خود گرفته این در حالی است که از ابتدای سال ۹۶ این روند دوباره به حالت افزایشی خود بازگشته است.

طبق اطلاعات موجود بین سال ۹۰ تا ۹۵ حدود ۴۵۰ هزار واحد مسکونی به طور متوسط در کشور ساخته شده که ۶ میلیون واحد آن جزو واحدهای کم‌دوام و نیمه‌بادوام است، واحدهایی که اگر بخواهیم آنها را بهسازی و بادوام کنیم به زمانی بالغ بر ۱۳ سال نیاز داریم.

نتایج اطلاعات مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که جمعیت کشور از سال ۶۵ تا ۹۵ حدود ۶۰ درصد، تعداد خانوارها حدود ۱۵۰ درصد و تعداد واحدهای مسکونی ۱۷۷ درصد رشد داشته که طبق بررسی‌های صورت گرفته تعداد ساخت راضی کننده بوده ولی نحوه پراکندگی و توزیع آن مطلوب نبوده است.

گفتنی است، جدول واحدهای مسکونی خالی در کشور نشان دهنده این واقعیت است که حداقل از هر ۱۰ واحد مسکونی یک واحد خالی از سکنه هستند. از دلایل بروز این پدیده می‌توان به افزایش خرید مسکن به عنوان کالای سرمایه‌ای طی سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳ و همچنین مسکن‌های مهر فاقد متقاضی در کشور اشاره کرد.

لازم به ذکر است که در حال حاضر نسبت خانه‌های خالی به دارای سکنه در کشور ۱۱ درصد اعلام شده است. همچنین گزارش ارائه شده سهم هزینه‌های مسکن در سبد خانوار را در حال حاضر بین ۳۰ تا ۳۴ درصد اعلام کرد که قطعا رقمی بالا به شمار رفته و باید مورد توجه قرار گیرد.

طبق آمار ارائه شده در شهر تهران حدود ۲ میلیون و ۸۹۰ هزار خانواده، ۳۰۰ هزار واحد خالی و ۱۷۰ هزار اقامتگاه دوم وجود دارد که ۲۳ درصد این خانواده‌ها، ۲۴ درصد واحدهای خالی و ۲۳ درصد اقامتگاه‌های دوم در بافت فرسوده قرار گرفته‌اند.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=5610
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.