تاریخ : یکشنبه, ۱۰ آبان , ۱۴۰۵ Sunday, 1 November , 2026

اخبار ویژه

بودجه تمام شد پروژه‌های هفته دولت در گمیشان ۹۴۷ نفر را صاحب شغل می‌کند ۳۰ هزار قمارخانه مجازی! یک‌هزار و ۸۳۱ تُن کالا به خارج کشور صادر شد رد پای گرانی میوه انعقاد قرارداد سرمایه گذاری۱۴۲ میلیارد ریالی در بندر امیرآباد پروازهای اربعین از فرودگاه بین المللی شهدای ساری برقرار شد اختصاص بیش از ۲۸میلیاردتومان برای ساماندهی و حمایت مشاغل خانگی «ولایتی»‌ها کنار «راس‌بلفورت» چه می‌کنند؟ مرغ منجمد کیلویی ۱۴ هزار تومان در مازندران توزیع می‌شود ۸۰ درصد مردم جامعه متقاضی دریافت تسهیلات قرض الحسنه هستند اقتصاد بدون نفت افزایش نرخ تورم نقطه‌ای خانوارهای کشور دولت‌آبادی: بانک تجارت مشکلات را پشت سر می‌گذارد+عکس روند پرداخت وام خسارت‌دیدگان کشاورزی گلستان کند است ۳ گام اساسی برای اصلاح نظام بانکی کشور اعلام برندگان جشنواره جام فیروزه ای بانک دی واریز بخش دوم سود سهام عدالت تا آخر هفته لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم ابلاغ شد پرداخت وام ۵ میلیون تومانی به بازنشستگان دولت روز پُرحاشیه مجری‌های تلویزیونی پارادوکس بازدهی بالاتر بانک‌ها در بورس کشف شربت و قرص متادون در نوشهر

کد شما در این بخش
♥1

سونامی سالمندی در مازندران

  • کد خبر : 91088
  • 19 خرداد 1404 - 13:16
سونامی سالمندی در مازندران

بحران سالمندی در کشور و از جمله در مازندران به معنای افزایش سهم سالمندان در جمعیت و کاهش سهم جوانان بوده است و این مسئله با چالش‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی زیادی نیز به همراه دارد.

به گزارش اقتصاد گستر شمال،به نقل از خبرنگار ایرنا، جمعیت سالمند کشور در ۲۳ سال گذشته، ۲ برابر شده است و این در حالی ست ایران بدون اینکه وارد جرگه کشورهای توسعه یافته شود با بحران سالمندی مواجه شده است. به باور کارشناسان، سال ۱۴۱۰ شروع بحران سالمندی است و جمعیت سالمند کشورمان از ۱۴ درصد عبور می کند و ماهیت سالمندی پیدا خواهد کرد.

ابر بحران سالمندی در کشورمان نیز از سال ۱۴۲۱ آغاز خواهد شد. هزینه بیمه سلامت و مراقبت، افزایش شدیدی خواهد یافت و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی، سلامت و مراقبت باعث شکل گیری ابر بحران سالمندی ایران خواهد شد و سال های سال این ابر بحران ادامه خواهد یافت. پیش بینی می شود در سال ۱۴۳۰ جمعیت سالمندان ایران از ۳۰ میلیون نفر عبور کند و طی سال های ۱۴۳۵ تا ۱۴۴۵ اوج سالمندی ایران حواهد بود.

داده های آماری بیانگر این است که عمده کشورهای توسعه یافته حدود ۸۰ سال طول کشید تا درصد جمعیت سالمندشان از ۱۰ به ۲۰ درصد برسد و این در حالی است که جمعیت سالمند ایران طی ۲۳ سال ۲ برابر شده است! در سال ۱۴۴۵ میانه جمعیتی ایران به ۵۰ سال می رسد؛ یعنی ۵۰ درصد جمعیت بالای ۵۰ و ۵۰ درصد دیگر نیز کمتر از ۵۰ سال خواهد بود و این به این معنی است که کشورمان به ژاپن نزدیک شده و به یکی از پیرترین کشورهای جهان تبدیل خواهد شد و این در حالیست که در این بازه کشورهای مثل پاکستان، افغانستان و عراق جزو سه کشور جوان جهان محسوب می شوند و میانه جمعیتی حدود ۳۰.۵ سال خواهند داشت.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=91088
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.