تاریخ : جمعه, ۱ آبان , ۱۴۰۵ Friday, 23 October , 2026

اخبار ویژه

واریز سهمیه گاز مایع در غرب مازندران «ساری و بابل» تنها شهرهای دارای سند پدافند غیرعامل مازندران هستند خبر فوت دختر سفیر ایران در مسکو واقعیت دارد بازار در محاصره کالای قاچاق عکس خودکشی پسر جوان با طناب دار در بندرگز بازار سوم ارزی تشکیل شده است خدمات ارزش افزوده و اجحاف ۲۰۰۰ میلیارد تومانی در حق مردم کالبدشکافی لایحه بودجه ۱۴۰۱ قیمت خودرو در بازار آزاد شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ تقویت زیرساخت‌های گردشگری در روستاها، راهبردی هوشمندانه در جذب گردشگر است باید امانتدار مردم باشیم ۷ چالش‌ توسعه کسب و کارهای فین تک در ایران قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ چرا دریای شمال اقتصادی نمی‌شود؟ قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۴ شهریور ۱۴۰۲ قیمت طلا در بازار مازندران اجرای طرح جامع فرودگاه ساری لنگ تملک ۱۵ هکتار بیشترین سپرده‌گذاری ریالی صندوق توسعه در کدام بخش‌ها انجام شد؟ افتتاح ۳۰ خانه هلال در مازندران ۳۲۲ میلیون لیتر بنزین امسال در گیلان صرفه جویی شد دختری که برده گرفته شد افزایش حقوق بازنشستگان و کارکنان دولت چه شد؟ تولید برنج به بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

کد شما در این بخش
♥1

حذف ۱۸ میلیون یارانه بگیر چه شد؟

  • کد خبر : 12881
  • 24 آذر 1397 - 12:41
حذف ۱۸ میلیون یارانه بگیر چه شد؟

مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به اینکه دولت هنوز گزارشی از عملکرد ۵ ماهه حذف ۳ دهک بالای درآمدی ارایه نکرده است، اعلام کرد که دولت باید ۱۸ میلیون نفر از تعداد یارانه بگیران را کم می کرد.

به گزارش اقتصاد شمال ، مرکز پژوهش های مجلس با بررسی عمکرد پنج ماه هدفمندی یارانه ها و آسیب شناسی و آیین نامه اجرایی آن (موضوع تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۳۹۷) اعلام کرد: در تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ بر خلاف سال های گذشته که صرفا سهم سازمان هدفمندی از فروش حامل های انرژی ارائه می شد، سعی شده تا مطابق ماده ۳۹ قانون برنامه ششم توسعه کلیه درآمدهای هدفمندی یارانه ها در جدولی ارائه شود.

بدین ترتیب جدول مربوط به هدفمندی در قانون بودجه سال جاری با ارائه جزییات بیشتر، به شفافیت منابع و مصارف قانون هدفمندی کمک چشمگیری کرده است، البته نکته مهمی که در رابطه با منابع سازمان هدفمندی قابل پیگیری به نظر می رسد آن است که آیا در عمل تمامی منابع توسط شرکت ها به حساب های مربوط واریز می شود یا خیر؟

تجربه سال گذشته نشان می دهد در صورت وصول منابع بیش از پیش ردیف های قانونی این منابع در اختیار شرکت های مربوط قرار گرفته است. در تبصره ۱۴ اعتبار مربوط به یارانه نقدی به خانوار ۳۰۰ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.

این موضوع همچنان که در متن تبصره هم به آن اشاره شده به این معناست که دولت باید تعداد یارانه بگیران را از ۷۴ میلیون نفر ۵۶ برساند، البته با توجه به اجازه قانون مبنی بر امکان جابجایی منابع تا سقف ۱۰ درصد از سایر ردیف های جدول تبصره ۱۴ برای اعطای یارانه نقدی و غیر نقدی و همچنین اجازه پرداخت بخشی از ۱۱۰ هزار میلیارد ریال مازاد بر سقف منابع دریافتی حاصل از فروش فرآورده های نفتی موضوع ردیف یک جدول تبصره ۱۴ به پرداخت یارانه نقدی و غیر نقدی، عملا قانونگذار خود اجازه عدم حذف دهک های بالای درآمدی را به دولت داده است. پایان پنج ماهه نخست سال، گزارشی درباره حذف سه دهک بالای درآمدی توسط دولت ارائه نشده است.

همچنین وصول منابع هدفمندی تا پایان پنج ماهه نخست سال ۳۷۷ هزار میلیادر ریال بوده است (عملکرد حدود ۹۲ درصد) از این مبلغ ۱۷۸ هزار میلیارد ریال به یارانه نقدی و غیر نقدی اختصاص یافته است. این موضوع نشان دهنده انحراف حدود ۵۰ هزار میلیارد ریالی از مقدار مصوب پنج ماهه پرداخت یارانه نقدی است که حتی با در نظر گرفتن مجوز جابجایی ۱۰ درصدی بین ردیف ها نیز این انحراف وجود خواهد داست.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=12881
کد شما در این بخش

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.